Inventuur sügavkülmas: marjadest tee smuutit, köögiviljadest pannirooga

Piret Parik, 12. märts 2016

"Koogikatte või smuuti valmistamiseks pole vaja marju eelnevalt sulatada. Kui aga soovite niisama süüa, siis laske neil külmikus aeglaselt sulada," ütleb Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi vanemteadur Tiina Lõugas. Köögiviljad ja seened võib aga otse keevasse vette või kuumale pannile valada.

Külmutamisel enamik vitamiine ja muid kasulikke komponente toiduaines säilib, aga aja pikku kipub osa neist siiski hävima. Nii, et praegu on paras aeg sügavkülmikuvarud üle vaadata. Kui külmutatud toiduainet on tarvis enne pannile panekut sulatada, siis tee seda aeglaselt ehk tõsta see päev varem külmkapi ülemisele riiulile.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?