Hommikul tee kohvi presskannuga, õhtusöök lõpeta espressoga

Kersti Eero, 15. märts 2016

"Hea kohv on peen kunst, kus olulist rolli mängivad pisemadki detailid," tõdeb KAFO kohvikoolitaja Kaspar Grossfeldt. Järgnevalt veel üheksa punkti, mida kohvi tehes meeles pidada tasub.

1. Mida kauem vesi ja kohv kokku puutuvad, seda rohkem kofeiini joogi sisse jõuab. Maitseküllases espressos, mis valmib 20-30 sekundiga, on kofeiini vähem kui presskannu või filtermasinaga valmistatud kohvis, kus vee ja jahvatatud kohvi kokkupuuteaeg on pikem. Seepärast sobib õhtusöögi lõpetuseks espresso. See aitab seedida ja ei tekita vähese kofeiinisialduse tõttu uneprobleeme, seevastu hilisõhtul presskannu või filtermeetodil valminud kohvi juues võid lakke vaadates lambaid lugema jäädagi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?