Alkoholivaba suvekokteil: piisavalt magusat, pisut hapet ja nendega sobivat pikendajat

Piret Parik, 9. juuli 2016

Kokteili tehes kehtivad samad reeglid kui kokates. Näiteks kahte väga magusat asja ei tohi kokku panna, sest muidu tuleb jook lääge. Ühes maitsvas alkoholivabas kokteilis peab aga olema piisavalt magustajat, natuke hapendajat ja nendega sobivat pikendajat.

Esimese hea värske komplektina tulevad tänavu Eesti parimaks nooreks baarmeniks tunnistatud Merlyn Blumfeldtile meelde astelpajumahl, maitsesiirup ja laimimahl koos mulliveega. Ühest või teisest maitsenüansist enamgi kipuvad joojad aga soojal suvepäeval hindama seda, et jook oleks hästi külm. "Leige jook ei maitse just eriti hästi," märgib Merlyn ja soovitab enne kokteili tegemist klaasi jahutada, siis püsib ka jook kauem külm.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?