"Praegu on kõige õigem aeg kartulit süüa."

Piret Parik, 13. august 2016

"Värske kartuli toit võiks olla midagi hästi lihtsat, näiteks al dente’ks keedetud kartul ehk mis on veel natukene krõmps, lasta see panni pealt või ahjust korra läbi ja ongi valmis," ütleb Merimetsa Ampsu peakokk Tony Sal-al Saller, et nii säilib kartulis võimalikult palju vitamiine.

Kartul on universaalne toiduaine, kuna seda võib kasutada nii lisandina kui ka teha vormirooga või kooki. "Värske kartuli eelis on aga see, et selles on säilinud vitamiinid, eriti kui kasutada seda koos koorega – seal on palju C-vitamiini," tõdeb Tony, et koorega keetes läheb poole vähem kasulikke toitaineid kaduma kui koorituna. Praegu ongi tema sõnul parim aeg kartulit süüa.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?