Lahtised kurgid: mõni kurk on vist tünni hapnema ununenud

Piret Parik, 27. august 2016

Hapukurgihooaeg on täies hoos ning ka kauplustes pakutakse lahtiseid hapu- ja soolakurke. Õhtulehe seekordsel pimetestil proovisime, milliseid kurke tasub osta ja millised võiks parem tünni jätta.

Lahtiselt müüdavate hapu- ja värske soolakurgi pimetestis osales kaheksa toimetuse inimest, kes pidid hindama kurgi lõhna, maitset ja välimust. Testida tuli Rimis müüdavaid Germani talu hapukurke, Delice’i Eesti And soolakurke, Stockmanni Germani talu värskeid soolakurke, Konsumi Eesti And hapukurke ning Prismas müüdavaid Germani talu soola- ja hapukurke. Nagu näha, tuli hinnata kahte ühesugust kurki. Lisaks palusime ära arvata, missugused neist on sama tootja omad. Etteruttavalt olgu märgitud, et ühesugused kurgid tuvastas ära vaid kaks inimest kaheksast. Kas tõesti mõjutavad kaupluse hoiutingimused nii palju maitset?

Hapukurgihooaeg on täies hoos ning ka kauplustes pakutakse lahtiseid hapu- ja soolakurke. Õhtulehe seekordsel pimetestil proovisime, milliseid kurke tasub osta ja millised võiks parem tünni jätta.

Lahtiselt müüdavate hapu- ja värske soolakurgi pimetestis osales kaheksa toimetuse inimest, kes pidid hindama kurgi lõhna, maitset ja välimust. Testida tuli Rimis müüdavaid Germani talu hapukurke, Delice’i Eesti And soolakurke, Stockmanni Germani talu värskeid soolakurke, Konsumi Eesti And hapukurke ning Prismas müüdavaid Germani talu soola- ja hapukurke. Nagu näha, tuli hinnata kahte ühesugust kurki. Lisaks palusime ära arvata, missugused neist on sama tootja omad. Etteruttavalt olgu märgitud, et ühesugused kurgid tuvastas ära vaid kaks inimest kaheksast. Kas tõesti mõjutavad kaupluse hoiutingimused nii palju maitset?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?