Sommeljee Tarvo Sarapuu: kalaga sobib hästi ka kergemat sorti punavein

Kersti Eero, 23. detsember 2016

Traditsioonilise eestlase jõulumenüüga tulevad hästi toime Alsace’i piirkonna Pinot Gris’d ja Moseli kandi Rieslingud, usub restorani The Able Butcher sommeljee Tarvo Sarapuu . Samas julgustab ta vanu mõttemalle lõhkuma – näiteks pakkuma kalaroogade kõrvale noort punast veini.

"Kui jõululaual on seapraad, verivorst, hapukapsas ja kõrvitsasalat ning loomulikult ei puudu sealt ka pohlamoos, siis võiks valgetest veinidest pakkuda kas Alsace’ist pärit Pinot Gris’d või Moseli piirkonna Rieslinguid," on restorani The Able Butcher sommeljee Tarvo Sarapuu sõnul mõlemad veinid väga toidusõbralikud ja sobivad eestlase jõululaua ehk saksa stiilis köögiga suurepäraselt.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?