ÄRA NEID SÖÖ: kümme toitu, mis võivad vähki põhjustada

Õhtuleht.ee, 20. jaanuar 2017

1. Kõrgtöödeldud jahu. Töötlemine kaotab nisujahust kasulikud toiduained ning lisaks valgendatakse seda töötlemise protsessis kemikaalidega, mis võib inimese tervisele olla surmavalt ohtlik. Enim kasutatakse selles tegevuses kloorgaasi, kõrge glükeemilise inseksiga ainet, mis tõstab veresuhkru taset, kirjutab Daily News. 

2. Mikrolaineahju popkorn. Tuletame meelde, et mikrolaineahju popkorni kotid sisaldavad sageli perfluorooktaanhapet (PFOA). See on kemikaal, mida kasutatakse näiteks ka tefloni tegemisel ning mis võib naistel põhjustada viljatust ning suurendada oluliselt neeru-, põie-, maksa-, kõhu- ja eesnäärmevähi riski.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?