IDEAAL JA TEGELIKKUS: Uuri graafikust, kuidas peaks inimene toituma ja mis tegelikult toimub

Silja Paavle, 10. märts 2017

Täna esitleti uusi riiklikke toitumissoovitusi, mis muudavad soovitatavad valkude, rasvade ja süsivesikute tarbimisvahemikud laiemaks ning mõnede vitamiinide-mineraalainete soovitused suuremaks, samuti soovitatakse rohkem süüa puu- ja köögivilju.

Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi sõnul on toiduvalikul jätkuvalt kõige olulisem vastavus vajadusele, tasakaalustatus, mõõdukus ja mitmekesisus. „Soovituste uuendamisel laienesid makrotoitainete tarbimisvahemikud: kui varem oli valkude osatähtsus kogu päevasest energiast 10−15 protsenti, rasvadel 25−30 protsenti ning süsivesikutel 55−60 protsenti, siis nüüd on need vastavalt 10−20, 25−35 ja 50−60 protsenti.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?