Viis omadust, mis teevad sibulast tõelise supertoidu

Õhtuleht.ee, 16. märts 2017

Sibul on eestlaste toidulauale kuulunud juba aastasadu - esimesed kirjalikud andmed sibula kohta Eesti aladelt pärinevad juba 13. sajandi lõpust. Praegu kuulub sibul  enim kasutatud köögiviljade hulka ning on kokakunstis kõrgelt hinnatud. Kuid - tänu oma omadustele on sibul tõeline supertoit, sest mõjub terviselegi üsna mitmel viisil hästi.

Sibul sisaldab märkimisväärselt tervist edendavaid toitaineid ja keemilisi ühendeid, samuti naturaalseid suhkruid, C-, E-, A- vitamiine ning mõningaid B-grupi vitamiine."Mineraalidest leidub vastavalt kasvatuspaiga mulla koostisele naatriumi, kaaliumi, rauda, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, tsinki, vaske, mangaani ja seleeni," kirjutab toitumisnõustaja Katri Merisalu Rimi blogis ja toob välja viis omadust, mis teevad sibulast tõelise supertoidu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?