Justiitsminister Raivo Aeg ministeeriumi korraldatud konkursist: Mikk Pärnitsale anti vägivallaennetuse auhind statuuti rikkudes

Toimetas Triinu Laan, 21. august 2020

President Kersti Kaljulaid ning justiitsminister Raivo Aeg tunnustasid teisipäeval neljandat korda inimesi, kes on andnud olulise panuse vägivalla ennetusse.  Komisjoni poolt välja valitud inimesed on ühel või teisel moel aidanud kaasa inimkaubanduse ja naistevastase vägivalla ennetamisele ning teiste seas sai vägivallaennetuse auhinna  Mikk Pärnits, kelle sõnavõttu pidas minister Raivo Aeg täna aga vastuvõetamatuks. 

Minister Aeg täpsustas sotsiaalmeedias, et Mikk Pärnitsale on vägivallaennetuse auhind antud statuuti rikkudes. "Auhinna statuut näeb ette, et komisjon esitab auhinnasaajad ministrile kinnitamiseks, aga seda ei ole tehtud. Ma ei ole allkirjastanud käskkirja Mikk Pärnitsale vägivallaennetuse auhinna andmiseks ja seetõttu on ka otsus talle auhinna andmise kohta tühine. Justiitsminister pole kunagi sellist otsust teinud. Komisjon lihtsalt rikkus auhinna statuuti ja otsustas Pärnitsale auhinna anda ilma ministri käskkirjata. Kahjuks ei olnud ma auhindu üle andes teadlik, et statuuti on rikutud ja avastasin selle rikkumise alles tagantjärgi. Mõistan sellise õigusvastase tegevuse loomulikult hukka, nõuan komisjoni tööd juhtivatelt ametnikelt selgitust ja võtan tarvitusele abinõud, et selline olukord enam ei korduks."

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?