METSIKULT TERVISLIK ULUKILIHA | Restorani Rataskaevu 16 peakokk õpetab tegema karuburksi ja põdrapõrksi

Kersti Eero, 14. november 2020

„Igal õigel eestlasel on üks tuttav jahimees,“ usub restorani Rataskaevu 16 peakokk Veiko Ojala, et ka kodus pole probleemi mõnd ulukirooga teha. Külm aeg on kui loodud tummiste ahjuroogade hautamiseks ning koroonapiirangute ajal tuleb üks pidulik pühapevalõuna perele vaid kasuks. Kelle ja kuidas võiks ahju lükata? 

„Minule meeldib enim metssiga. Aga ka põder, eriti põdramaks ja -keel,“ ütleb 15aastase staažiga jahimees ja Müüriääre Pagari toitlustusjuht Kerlin Ledis. Metssea ahjupraadi peab oma vaieldamatuks lemmikuks ka kümneaastase staažiga jahimees ja ASi Linnamäe Lihatööstus juhataja Indrek Loorens. „Väga meeldib ka põdra osso buco ehk põdra koodilõik,“ ütleb Loorens. Kõik oma parimad retseptid lubab ta avalikustada lihatööstuse varsti avatavas veebipoes. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?