Jõulupuu joogiks: uus trend on lisada käsitööõlledesse kuusevõrseid

Kersti Eero, 28. november 2020

„Kui ajalooliselt on koduõlle pruulimisel kasutatud palju kadakat, siis viimastel aastatel on Eestis populaarsust kogumas kuusega valmistatud käsitööõlled. Kuusk annab käsitööõllele vaigust värsket maitset,“ ütleb Kristjan Aruoja pruulikojast Nöösker. 

Aruoja on katsetanud ka männivõrsetega, aga ehedamalt toimivad siiski kuusevõrsed. „Humalad toimivad kuusega hästi ja IPA on heaks stiiliks, kus kuusevõrsed ilusti esile tulevad, täiendades humalasust omamoodi mõruduse ja värskusega. Üks võimalikke paralleele maitse kirjeldamisel on klassikaline „nagu näriks kuusevõrset“,“ räägib pruulikoja Nöösker üks asutajaid.  

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?