ÕL VIDEO JA FOTOD | Jõuluvana suhtleb lastega tänavu arvuti vahendusel: kuigi koju minna ei saa, ei tohi jõulurõõmu ära kaotada

Katharina Toomemets | Video: Erki Pärnaku, 12. detsember 2020

„Vahi värki, jah, mis siis sellel aastal juhtus! Olen sellel aastal Tallinna raekojas kingi- ja kaugtöökontoris, sest teil pidi viiruseuss kallal olema ja Jõuluvana ei saa igale perele ukse taha minna. Hoiame teiste tervist ja jõulutaat hoiab enda oma ka,“ räägib Jõuluvana, kes sel aastal lastega hoopiski arvuti vahendusel suhtlema on sunnitud.

Tegelikult on tänapäeva lapsed ju nagunii ekraanide ees üles kasvanud ja ometigi on juba 21. sajand – uued ajad, uued kombed. „Absoluutselt!“ nõustub taat. „Ainult Jõuluvana peab natuke nende asjadega harjuma. Mina ei räägi ju igapäevaselt lastega kaamera ees,“ tunnistab Jõuluvana, et temale on asi täitsa uus. Kas mõni suur telestaar talle ehk ka kaamerakoolitust tegemas käis? „Jaa, esimesel nädalal oli meil küll siin üks väga tähtis külaline. Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart vestles jõulutaadiga ja rääkis, et unistas väiksena Jõuluvanaks saamisest, aga sai hoopis linnapeaks. Tema oli mulle siin kohe alguses toeks,“ rõõmustab jõulutaat.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?