Vein & veri: jõululaud on jookide suhtes kapriisne
Kersti Eero, 23. detsember 2020
Veretoitude suud kattev tekstuur ning kergelt soolakas ja spetsiifiline maitse teeb nad jookide suhtes üsna nõudlikuks. Kuid enamasti sobib verivorsti kaaslaseks kerge punane vein, milles on nii küpset marjasust, kerget vürtsi kui ka piisavalt hapet. Verivorstiga võiksid sobida ka rukkiõlled, punased või n-ö pruunid õlled või miks mitte limpsida jõululauas hoopis vahuveini.
„Veri oma üsna suud katva tekstuuri ja natuke soolaka rauase karakteriga esitab jookidele päris kapriissed nõudmised, aga enamasti me verd puhtalt ei konsumeeri,“ tõdeb viiekordne Eesti parim sommeljee Kristjan Markii, et jookide valik sõltub palju ka verivorsti lisanditest.