VAIKNE AASTA: maailm hoidis hinge kinni, kuni enam hingata ei saanud ja prahvatas vimm...

Ohtuleht.ee, 31. detsember 2020
„POLE ÕIGLUST, POLE KA RAHU. EI RASSISTLIKULE POLITSEILE!“ Õde-venda Shelby Townshipi linna meeleavaldusel. (Greete Kõrvits)
„BLACK LIVES MATTER“ ehk „Mustanahaliste elud on olulised“ meeleavaldusel Michiganis osales ligi 6000 inimest... (Greete Kõrvits)
...protestimarssi kajastama läinud Õhtulehe ajakirjaniku käed nägid ühe mööduja hinnangul liiga tühjad välja ning said kohe sildi näppu. (Greete Kõrvits)
KANGELANE: Londonlane Patrick Hutchinson kandis peksasaanud vastumeeleavaldaja ohutusse kaugusse. Päästetu võis küll esindada risti vastupidist maailmavaadet, kuid Hutchinson pidas oma kohuseks mahakukkunud meest aidata. (Reuters/Scanpix)
UNUSTA HÜGIEENINÕUDED: Wuhani elusloomade turg 15. jaanuaril. Letile asetatakse koorikloomad, taustal läidab mees sigareti. (AFP/Scanpix)
VASTASSEIS: Meditsiinitöötaja ja vihane meeleavaldaja, kes ei taha kanda maski ega salli muid piirangumeetmeid. (Reuters/Scanpix)
PUHKEHETK: Indoneesia kurnatud meedikud tõmbavad korraks hinge. Meditsiinitöötajate läbipõlemine on sel aastal varasemast teravamalt jututeemaks tõusnud. (Zuma Press / Scanpix)
ÕNNELIK ESIMENE: 90aastane Margaret Keenan oli esimene patsient Suurbritannias, kellele Covid-19 vaktsiini manustati. (Reuters/Scanpix)
LÕHESTUNUD AMEERIKA: Kelle meelest esindab just president Donald Trump ameerikalikke väärtusi... (Reuters/Scanpix)
...kelle meelest aga tulevane president Joe Biden. (Reuters/Scanpix)
KAUGUS NII OTSESELT KUI ÜLEKANTUD TÄHENDUSES: Debattidel USA presidendikandidaadid Donald Trump (vasakul) ja Joe Biden mingit ühist joont ei leidnud ning nende esimene debatt kuulutati lausa avalikuks häbiplekiks. Füüsiline distants oli Covid-19 tõttu muidugi vajalik. (AFP/SCANPIX)
„ARMASTUS ON VÕIM, TRUMPIGA ON LÕPP“: Spontaanne rahvakogunemine Washingtoni tänavatel Bideni võidu järel. (AP/Scanpix)
MÜRGITAMINE: Vene opositsionäär Aleksei Navalnõi toimetamine Omski haiglasse. Osaliselt tänu kohaliku kiirabi kärmele tegutsemisele läks tapmiskatse luhta. Omskist õnnestus mürgitatud mees transportida Saksamaale, kus ta paranes ja nüüd salastatud asukohas taastub. (Reuters/Scanpix)
TULI EI ANNA JÄRELE: Ka 2020. aastal ei tahtnud metsatulekahjud ja maastikupõlengud taanduda, saades suuresti hoogu kliimasoojenemisest tingitud pikkadest põudadest ja ekstreemsetest ilmastikuoludest. Pildil põleb kellegi californialase uhke häärber. (Reuters/Scanpix)
TULEOHVER: Maakera suurim märgala Pantanal on enam kui 28% ulatuses leekides hävinud. Metsapõlengud hävitavad loomade ja põlishõimude elupaiku. Metsade hävitamine ja kliimasoojenemine pikendavad Lõuna-Ameerika põuaperioode. (Reuters/Scanpix)
MONOLIIDIHULLUS: Sellised monoliitsambad kerkivad kogu maailmas. Esimene pandi püsti Utah' osariigis USAs. Enamiku puhul pole püstitaja(id) teada, mõned arvavad lausa, et tegu on ufode kätetööga. Pildil on salapärane monoliit Varssavis. (AFP/Scanpix)
MÕNI ASI EI MUUTU: Türkmenistani diktaator Gurbangulõ Berdõmuhhamedov leiab ikka aega rahva raha lolluste peale raiskamiseks, püstitades näiteks oma lemmikkoera, türkmeeni alabai kullatud kuju. Muide, isevalitseja sõnul polnud nende riigis koroonaviirust üldse. (Reuters/Scanpix)
NÄLG JA SÕDA POLE KADUNUD: Jeemenit laastavad endiselt kodusõda ning kohutav näljakriis. (Reuters/Scanpix)
HÄDINE: Seksuaalroimades süüdi mõistetud filmiprodutsent Harvey Weinstein ilmus kohtumajja murtud mehena, kõndimisraami toel. (Reuters/Scanpix)
HÄVING: Augustis Beiruti sadamas toimunud plahvatus hävitas kõik enda teel. Pildil olev kuju on loodud plahvatuse järel korjatud rusudest. (Reuters/Scanpix)
SUITSU TAHAD? Valgevene julge meeleavaldaja pakub teda vahistanud miilitsale sigaretti. Valgevene rahvas tuli pärast võltsituks peetud valimisi tänavatele Euroopa viimase diktaatori Aljaksandr Lukašenka vastu meelt avaldama. (TASS/Scanpix)
TRAGÖÖDIA: Lukašenka vastas rahvale aga jõhkrustega. Pildil Valgevene eriüksuslaste peksu läbi surma saanud noor kunstnik Raman Bandarenka. (AP/Scanpix)
HOPLAA! Hongkongi parlamentäär Ted Hui lendab üle teiste saadikute peade. Ka autonoomses piirkonnas on terve aasta kestnud rahutused, demokraatiameelsed hongkonglased ei soovi näha Pekingi keskvõimu suurenemist, ent paraku just see toimunud ongi. Pildil oleva massikakluse põhjustas eelnõu, mis keelustaks Hiina riigihümni solvamise. (EPA/Scanpix)
RELVADE TÄRIN: Leinav Stephanakerti mees seisab oma poja haual. Septembris taaslahvatas Mägi-Karabahhis pikaaegne ja leppimatu konflikt armeenlaste ja aserite vahel. (TASS/Scanpix)
Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?