Mida teha, et Tartu tippkorvpall tõuseks tuhast? Tõnu Lust: eesmärk ei saa olla Eesti tiitel, selle teed ka traktoristi ameti kõrvalt ära

Kaspar Koort, 20. jaanuar 2021

Tartu korvpallisõprade viimased aastad on möödunud minoorsetes toonides. Lähiminevikus aastast aastasse koduliiga kuldmedalite nimel heidelnud tartlastest on saanud liiga keskmikud, et mitte öelda sabassörkijad. Kirsiks tordil oli detsembrikuine 64punktine saun oma kunagiselt kibedalt rivaalilt BC Kalev/Cramolt, mis sundis ka korvpallikaugeid kodanikke küsima: mis seal Tartus ometi toimub?!

Aastatel 2004–2016 jõudis Tartu korvpalli esindusmeeskond Eesti meistrivõistlustel alati vähemalt finaali ning kotti pisteti ka viis tiitlit. Viimati oldi esikohamängudel 2018. aastal, kui tunnistati Kalev/Cramo paremust, ent seejärel otsustas võistkonna omanik Tartu ülikool, et kossule on läinud liialt ressurssi, seda seejuures teiste ülikooli akadeemilises spordiklubis tehtavate alade arvelt. Juhet seinast välja ei tõmmatud, kuid jätkati varasemate aegadega võrreldes märksa tagasihoidlikuma eelarvega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?