ÕHTULEHE TEST | ROHKEM KOORT JA VÄHEM SAIA: millised vastlakuklid on parimad?

Kersti Eero, 13. veebruar 2021

Kuklid vääriks rohkem vahukoort ja vähem saia, tõdesid üksmeelselt 12 maiasmokka Õhtulehe järjekordsel pimetestil. Proovisime kukleid, mis oleksid võimalikult paljudes poodides kättesaadavad ning jääksid pigem hinnaskaala odavamasse otsa. Üks kukkel võis maksimaalselt koguda 120 punkti. 

Tundub, et klassikalist vahukoorekuklit pole võimalik võrrelda martsipanitäidisega kukliga, rääkimata siis soola-karamellitäidisega vastlakukliga. Tegelikult võib seda parimat vastlakuklit otsides vabalt teha, sest kusagil pole kirjas, et õige kukkel peab sisaldama ainult vahukoort või siis vastupidi – kindlasti kuulub sellesse ka moos või martsipan. Arusaam, et vastlakukkel käib üksnens vahukoorega, pärineb pigem kasina nõukaaja elukogemusest. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?