AUTOROLLO TONT MINEVIKUST: ähvardused, üllatavad pöörded ja väidetav inimröövi katse. Kas Pentus-Rosimannus oli tõesti lihtsalt süütu kõrvaltvaataja?

Helen Mihelson, 13. märts 2021

Keset Autorollo tsiviilasja arutamist teatas veofirma juhatuse üks liikmeist ühtäkki, et tema tütart üritati röövida. Õnneks edutult. Tähelepanuväärne on, et tema esialgse veendumuse kohaselt võis juhtunu olla seotud pankrotti läinud firmaga. See oli vaid üks üllatav pööre paljudest: kurikuulsaks saanud Autorollo afäär oli kõike muud kui üks tavapärane kohtuvaidlus.

Aastaid tagasi kirjutas muidu täiesti tavaline transpordifirma end rasvaste tähtedega Eesti poliitfolkloori osaks. Ka endise valitsusliidu üks võtmefiguure, EKRE liider Martin Helme, ristis jaanuari lõpus ametisse astunud uue valitsuse PortoRollo liiduks. Ilmselt ei vaja sõnamäng suuremat selgitust, kuid igaks juhuks siiski: Helme viitas eelmise valitsuse ametist viinud Porto Franco kriminaaluurimisele ja aastatetagusele Autorollo kaasusele, mis jõudis kohtusse nii kriminaal- kui ka tsiviilvaidlusena. Just viimane viis 2015. aastal ametist toonase reformierakondlaste välisministri Keit Pentus-Rosimannuse. Praegu on ta taas valitsuses: erakonnakaaslasest peaminister Kaja Kallas usaldas talle ühe tähtsaima, rahandusministri portfelli.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?