GALERII | Maskivastased: „Me ei ütle, et koroonat pole olemas. Me ei alahinda arstide tööd. Aga praegused piirangud ei ole mõistlikud.“

Sirje Presnal, 3. aprill 2021

Koroonapiirangute vastaste kohta liigub mitmesuguseid müüte: nad arvavad kõik, et Maa on lame; nad ei usu, et koroonaviirus on olemas ja nad üldse ei teagi, mis vahe on bakteril ja viirusel; nad ei hooli teaduspõhisusest ja neil on savi, et inimesed kannatavad. Paljud neist on aga pragmaatikud, kes leiavad, et ühiskonna sulgemine teeb suuremat kahju kui viirus ise. Nii mõnegi protestija elukorraldus ja sissetulekud on piirangute tõttu saanud ränga löögi.

31. märtsil toimus Tallinnas Toompeal aktsioon „Seisame Eestimaa taas vabaks“ sama seltskonna algatusel, kes varem tegi autoprotesti. See kevad algas koroonapiirangute vastase meeleavaldusega „Sõidame Eesti vabaks“ mitmel pool Eestis. 20. märtsil Tallinnas toimunud protestisõidul osalenud autod  ummistasid kohati liiklust. Ajakirjandus nimetas meeleavaldustel osalejaid „lamemaalasteks“, „koroonabandiitideks“, „teaduseeitajateks“, „maskivastasteks“ ja „vandenõuteoreetikuteks“. Sotsiaalmeedia kommentaariumides sai rahumeelne protest külge suisa inimsusevastase kuriteo märgi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?