IDUD JA VÕRSED: kuidas väärtuslikud vitamiinipommid maitsevad ja mida neist teha?

Kersti Eero, 10. aprill 2021

„Keha jaoks idudel ja võrsetel suurt vahet pole, mõlemas on palju vitamiine. Aga kui võrse on pigem salati eest, siis idu krõmpsub hamba all,“ arvab Väike Mahetalu OÜ perenaine Piret Matthew, et igaüks võib oma eelistustest lähtuda.

Nii idusid kui ka võrseid lisab heldelt roogadesse restorani Riis peakokk Kadri Tran. „Kuna mungoaidud on Aasia köögi A ja O, neid pannakse nii vokkidesse kui ka salatitesse, siis oleme neid oma restoranis kasutanud juba aastaid. Kui idu hästi kergelt kuumutada, mitte keeta või pikalt praadida, siis muutub ta maitse väga meeldivaks,“ ütleb Kadri. Võrsetest aga teeb ta värsket salatit, millest poole moodustavadki võrsed ja mille peale käib ka peotäis idusid. „Kõik kasulik on algul idusse kokku pakitud. Kasvades jaguneb see aga taime peale laiali,“ tõdeb Kadri, et idusid süües võtaksid sa justkui apteegist ostetud vitamiine. Pealegi omandab keha toidust vitamiine paremini kui kapslist.  

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?