Eesti antidopingu juht: Veerpalu karistus on tegelikult veelgi pikem. Õigusruumi mõistes on täna hea päev, et otsus lõpuks saabus!

Kadi Parts, 16. aprill 2021

Täna jõudis Eesti avalikkuseni uudis, et rahvusvaheline suusaliit (FIS) määras Andrus Veerpalule dopinguskeemiga seotuse eest kaheaastase võistluskeelu. Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse juhatuse liikme Henn Vallimäe sõnul oli sisuliselt tegemist nelja-aastase keeluga ja kuigi tänane päev ei pruugi olla Eesti spordi jaoks tore päev, on tema hinnangul hea, et õigusemõistmise mõttes saabus lõpuks otsus.

FIS kirjutas oma kodulehel, et Andrus Veerpalu leiti süüdi olevat „Aadrilaskmise“ nime all tuntud dopinguskeemis. Eesti suusasangar treenis 2019. aastal, kui kogu ettevõtmine lahti rullus, Kasahstani suusatajat Aleksei Poltoraninit. Rahvusvahelise suusaliidu värske otsuse järgi eksis Veerpalu FISi antidopingu reegli 2.9 vastu ning selle järgi on keelatud igasugune dopingutarvitamise abistamine, selle planeerimine või kinnimätsimine. FISi otsuse järgi lõppeb Veerpalu keeld 2023. aasta 17. märtsil.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?