KEVADISELT KERGE KANA: mida maitsvat lahjast linnust kiiresti teha

Kersti Eero, 17. aprill 2021

„Valgurikas ja väherasvane kanaliha küpseb kiiresti. Pealegi pole vist toitu, mida tervisliku kanalihaga teha ei saaks,“ ütleb kohviku Tänav perenaine ja mitme kokaraamatu autor Andra Kalda. „Kuna kana on mitmel eri moel saada, siis temast ei tüdine ka ära,“ jagub pereema pilgu läbi kanal kõvasti plusse. Ka annab teda lisaks argiroogadele pilkupüüdvalt pakkuda peolaual.  

Tänavatoidukohvikus, mida Andra Pärnu Keskuses peab, ei möödu tal kanata päevagi. Ka kodus valmistab ta kanaroogasid kaks korda nädalas kindlasti. „Eelistan kasutada kana kintsuliha, sisefileesid või tervet kana. Kui lind on korra ahjust läbi käinud ja liha ümbert ära söödud, keedan ülejääkidest veel puljongit,“ ütleb Andra. 

„Valgurikas ja väherasvane kanaliha küpseb kiiresti. Pealegi pole vist toitu, mida tervisliku kanalihaga teha ei saaks,“ ütleb kohviku Tänav perenaine ja mitme kokaraamatu autor Andra Kalda. „Kuna kana on mitmel eri moel saada, siis temast ei tüdine ka ära,“ jagub pereema pilgu läbi kanal kõvasti plusse. Ka annab teda lisaks argiroogadele pilkupüüdvalt pakkuda peolaual.  

Tänavatoidukohvikus, mida Andra Pärnu Keskuses peab, ei möödu tal kanata päevagi. Ka kodus valmistab ta kanaroogasid kaks korda nädalas kindlasti. „Eelistan kasutada kana kintsuliha, sisefileesid või tervet kana. Kui lind on korra ahjust läbi käinud ja liha ümbert ära söödud, keedan ülejääkidest veel puljongit,“ ütleb Andra. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?