GALERII | Ago-Endrik Kerge: „Mina ei tea, kuidas teistele, aga minu jaoks on elu mõte see, et katsu oma elu ära elada korralikult.“

Katrin Helend-Aaviku, 27. aprill 2021

„Ma pean tunnistama, et viimasel ajal olen hakanud rohkem mõtlema sellele, mis saab pärast. On vaja asjad paika panna, korrastada ja endast mitte rämpsu järele jätta,“ rääkis Ago-Endrik Kerge oma 80 aasta juubeli intervjuus Õhtulehele.

Kaks aastat tagasi istus Ago-Endrik Kerge Pirital asuvas Ecolandi hotelli restoranis lauas minu vastas ja silmitses mind üle prillide puurivalt, aga sõbralikult. Tal oli kohe-kohe täitumas 80 eluaastat ja olime leppinud kokku juubeliintervjuu. Mul oli tema ees suur aukartus ja närveerisin kohutavalt. Tema mitte. Tema nägi mind esimest korda. Teist korda kohtusime siis, kui ta istus pärast tema auks peetud juubelietendust „Minu veetlev leedi“ koos oma kunagise kursusevenna Väino Areniga Estonia valges saalis nagu kuningas troonil ja mind märgates viipas mu rõõmsalt enda juurde. Kallistasime. Soovisin veel kord õnne. Naljatasime. Olen pärast mõelnud, praegu nüüd eriti, kuidas vahel üksainus intervjuu võibki jätta südame soojaks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?