GALERII JA VIDEO | 53 ROOMAJAT! Maoentusiast Jonny-Harrison Nõmmik: suurim loom on üle kahe meetri pikk, kõige haruldasemad minu kogus on mürkmaod

Katharina Toomemets | Video: Tatjana Iljina, 15. juuli 2021

„Olen lapsest saati looduslähedane poiss olnud. Pere vanima lapsena polnudki mul muud teha, kui kodu ümber metsades käia. Ema räägib ikka lugu, kuidas ta mu lapsena kevadel nastikutega mängimas leidis – ema jooksis naabrimehe juurde, kes hiljem hanguga maod ära viis,“ meenutab Jonny-Harrison Nõmmik (27), kellel on praegu kodus 53 roomajat, kuidas sai alguse tema armastus eksootiliste loomade vastu.

Jonny-Harrison ütleb, et tema kodus peetavate loomade number varieerub. „Vahepeal ostan neid juurde – viimasel ajal on see muidugi koroona tõttu piiratud -, loomi ka koorub juurde. Hetkel on mul neid isegi vähem, sest kõik eelmise suve lapsed on uude koju läinud.“ Peamiselt elavad Jonnyl kodus maod, aga on ka sisalikke, üks tarantel, skorpion, kilpkonn ja koer. „Nemad on ka päris põnevad,“ muigab Jonny, kui ütlen, et viimased kaks tunduvad teiste kõrval üsna igavatena.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?