ELAGU RABARBERIKOOGID! Toidukoolitaja Merilin Siimpoeg õpetab rabarberile eri maitseainetega üllatavaid ja hõrke nüansse andma

Kersti Eero, 22. mai 2021

Roosakad rabarberivarred lisavad küpsetistele nii mõnusat hapukust kui ka mahlasust. Kuna rabarber on pärast pikka talve ka esimene kohalik koogimaterjal, mis sageli koduaiaski olemas, on rabarberikoogist saanud paljude perede kevadine lemmikküpsetis. 

Ka seda hirmu, et retseptidest puudu võib tulla, pole. Rabarberi hapukus moodustab mõnusaid maitsekooslusi nii maasikate kui ka õuntega, nii martsipani ja mandlijahu kui ka kookoshelvestega, nii pähklite kui ka kondenspiimaga. Maitsestades võiks lisaks tavapärasele kaneelile ja kardemonile proovida näiteks lagritsat, tähtaniisi, ingverit, münti  ja apelsini. Peale kookide-kissellide sobib rabarberit lisada rammusatesse kreemidesse, jäätistesse ja vahtudesse.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?