FOTONÄITUS PÄÄSES KARANTIINIST! Kodukontorisse sunnitud artiste jäädvustanud Stanislav Moškov: „Minu plaan oli teha lihtsalt lehelugu!“

Aigi Viira, 14. juuni 2021

„Täpne,“ tõdeb endine rahvusooperi Estonia priimabaleriin Tiiu Randviir Õhtulehe fotograafi Stanislav Moškovi fotoseeriat „Rahvusballett karantiinis“ vaadates. Age Oks, endine Inglise rahvusballeti priimabaleriin, lisab piltniku kiituseks, et viimne kui varbasirutus ja randmehoiak on neil fotodel täiuslik: „Tantsijad ju on väga tundlikud iga liigutuse suhtes – neil fotodel on kõik perfektne.“ Täpselt samaoodi kui Eesti teatrid passisid vahelduva eduga isolatsioonis, oli ka see näitus kolmveerand aastat karantiinis. Rahvusooperi seintel. Nüüd pääses see lõpuks ometi pealinnast välja.

Möödunud aasta 5. juunil ilmus Õhtulehes Stanislavi fotovaatlus „Rahvusballett karantiinis“. Ehk see jäänukski lehelooks, kui poleks sündinud idee luua näitus. Esmalt rahvusooperisse. Sealt edasi juba üle Eesti. Koroona tuli vahele, kuid nüüd sai seesama näitus ka koroonapiirangutest vabaks. Seni püsis rahvusooperis. „Mul on õudselt hea meel, et see näitus jõudis Jõhvi kontserdimajja,“ ütles Jõhvi kontserdimaja juht Piia Tamm Jõhvi balletifestivalil, kui tiivad selga saanud näitus avati. Nüüd on tõepoolest kunstfotod rahvusooperi kümnest balletitantsijast vaatamiseks Jõhvis.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?