Lõuna-Ameerika meistrivõistlused toimuvad sagedastest koroonajuhtumistest hoolimata. Argentiinlane Õhtulehele: „Rahva tervisele eelistatakse tsirkust!“

Oliver Lomp, 14. juuni 2021

Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistlused ehk Copa America alustab täna Eesti aja järgi täpselt südaöösel, kui uus korraldajamaa Brasiilia võtab vastu koroonaviirusest räsitud Venezuela. Õhtulehega rääkinud Buenos Aireses elav argentiinlane on šokeeritud, et turniir sellistes tingimustes üldse ära mängitakse.

Ent esmalt meenutuseks, kuidas Copa America üldse Brasiiliasse jõudis. Algselt pidid 13. juunist kuni 10. juulini kestvat turniiri korraldama Colombia ja Argentina, kuid Colombias aset leidvate protestide tõttu võeti neilt korraldusõigus ära, sest uute koroonajuhtumite arv päevas oli liikunud 35 000 peale. Eriolukorrast CONMEBOLi jaoks siiski ei piisanud ja turniiri toimumiseks pidi leidma alternatiivi ja nii ulatas abikäe Brasiilia eesotsas riigi presidendi Jair Bolsonaroga. Otsus on absurdne eelkõige seetõttu, et Brasiilia on pea poole miljoni koroonasurmaga selle näitajaga maailmas teisel kohal. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?