Kuidas kasta õigesti?

Ingrid Sembach-Hõbemägi, 19. juuni 2021

Kuumal suvepäeval on janu kõigil, ka taimedel. Selleks aga, et kastmisest kõige rohkem kasu oleks, ei piisa üksnes kastekannust või voolikuga uhamisest – kasta tuleb targalt.

Köögiviljataimedest on kõige janusemad kurgid, kuivale jäädes võivad nii mõnedki sordid kibedaks muutuda. Ka mahlakad köögiviljad nagu salatid ja redised ei taha läbikuivamist. Tomat seevastu ei kipu väga kuuma ilmaga viljastuma, õhku aitab jahutada piserdamine, mis meeldib tomatile väga. Toidutaimede puhul on kastmisel saagikusele üldse suur mõju – isegi kartul kasvab suurem, kui teda põuasel ajal joota, rääkimata sõstardest ja muudest mahlastest marjadest. Kasta soovitatakse üldiselt toasooja veega, siis omastab taim seda kõige paremini. Külm kraani- ja kaevuvesi võiks esmalt päevakese soojeneda.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?