MARJAMAITSELINE SUVI | Pille Enden: mitmekülgne maasikas passib nii koogi sisse kui pitsa peale

Pille Enden, 26. juuni 2021

Kuigi maasikaid saab juba varakevadest saadik osta, algab õige maasikamaitseline suvi alles siis, kui kodumaiste marjade põsed punaseks värvuvad. Kuna see aeg on ebaõiglaselt lühike, tuleks sellest viimast võtta – pista maasikaid põske ja susata roogade sisse nii palju kui vähegi võimalik. Maasikmarjast saab maitsva koogi või muu magustoidu, kuid ta passib veel salatitesse, kastmetesse, liha-ja kalaroogadesse, aga ka purki ja pudelisse. Kõige krooniks sisaldab maasikas hulgaliselt kasulikke aineid, mis teevad tervisele pai.

Pole kahtlust, et koogi- ja magustoidumarjana on maasikas asendamatu. Maasikad piima ja suhkruga on juba ammusest ajast olnud laste lemmik. Suviseks hommikusöögiks piisab, kui kokku panna Kreeka jogurt ja maasikad ning niristada peale veidi mett, agaavi-, vahtra- või muud meelepärast siirupit. Kindlasti sobivad maasikad suurepäraselt müsliga või smuutisse. Imelise suvise smuuti saab näiteks maasikatest, banaanist, spinatist ja mahlast või veest ning kuumal ajal ei tee ka jää lisamine paha. Maasikatoormoos on aga asendamatu nii pudru, pannkoogi kui ka saia peal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?