DISTANTSÕPE ERANDIKS? Koolijuht: „Viimased kaks aastat oli õpetaja nagu ori. Ülesandeid oli topelt, palka juurde ei saanud.“

Asso Ladva, 24. august 2021

„Viimased kaks aastat oli õpetaja nagu ori. Ülesandeid oli topelt, palka juurde ei saanud ja vastu hakata ka ei saanud, siis oleks ta maatasa tehtud. Sügisest teeb õpetaja tööd klassis ja kui viirusega kokku puutunud vaktsineerimata õpilane ei soovi ennast testida, siis tuleb tal koju jääda. Sellisel juhul vastutab tema õpetamise eest lapsevanem ja selle eest annan ma haridusministeeriumile 12 punkti,“ ütleb Tartu Tamme kooli direktor Vallo Reimaa augusti keskel jõudnud juhiste kohta.

Et sügisel saaks kooliaasta alata nagu vanasti, aga mitte jälle arvuti vahendusel, siis ühe lähikontaktse pärast enam klasside ja koolide kaupa laste koju kupatamist ei tule. 15. augustil haridusministeeriumist läkitatud juhised sätestavad haridusasutustele algavaks õppeaastaks esmapilgul keerulise süsteemi. Kuid silmas tuleb pidada, et hariduse erandlik karantiinisüsteem kehtib vaid siis, kui haige või lähikontaktsega on kokku puututud koolis – kui haigestunud on pereliige, siis tuleb eneseisolatsiooni jääda kogu perekonnal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?