ÕL ARHIIV | PUHAS NAGU PRILLIKIVI?! Kantsleriametist ilma jäänud Mart Laidmets: ega mina ei hakanud ju minister Repsilt vastuseid nõudma! See ei ole meil kombeks!

Helen Mihelson, 31. august 2021

Kolmapäeval selgus, et haridusministeeriumi ekskantsler Mart Laidmets, kes vahepeal maandus haridus- ja noorteameti peadirektori asetäitja kohale, peab sealgi oma asjad kokku pakkima: struktuurireformi raames läbi viidud tegevuste ja tehingute analüüs tuvastas, et Laidmets ületas uues ametis oma volitusi ja võttis nende raames põhjendamatuid varalisi kohustusi. Loe 26. augustil ilmunud intervjuust, mida arvas Laidmets sellest, kuidas minister Mailis Reps riigi varaga ümber käis.

Haridusministeeriumi nüüdseks endine kantsler Mart Laidmets ei pidanud kuidagi imelikuks, kui minister Mailis Reps korraldas oma sünnipäevaõhtul restoranis „vastuvõtu“, mille lasi ministeeriumil kinni maksta. Enne koroonat saidki ju poliitikud omavahel tihti kokku ja ametnikud ei saanud ometi ministrilt kohalolnute nimesid nõuda, põhjendab Laidmets. Selliseks ürituseks maksumaksja raha kasutamise kohta ütleb endine kantsler, et kõik on tõlgendamise küsimus – kohal olid ju poliitikud ja võidi rääkida näiteks riigieelarve strateegiast ja sellisel juhul oleks kõik põhimõtteliselt korras! „Keegi ei keela ka sünnipäeval väga asjalikku arutelu iseenesest läbi viia,“ leiab ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?