NIMEKIRI | KELLE LEIBA SÖÖD, SELLE LAULU LAULAD? Tallinn maksab palka rohkem kui sajale inimesele, kes kandideerivad Keskerakonna nimekirjas

Ekvard Joakit, 22. september 2021

Keskerakonna ridades kandideerib Tallinna linnavolikokku 338 kandidaati. Neist ligi kolmandik – 108 – töötab sealjuures pealinnaga seotud ametipostidel. Osa kandidaate kuulub Keskerakonda, paljud aga mitte. Kas see on ikka juhus, et suisa 16 kooli- või lasteaiadirektorit pürgib linnavolikokku Keskerakonna nimekirjas? Või miks teevad seda samuti linnapalgalised Üllar Luup, Peeter Järvelaid, Elena Glebova, Märt Sults, Arkadi Popov, Eduard Toman ja paljud teised? Vaata täielikku nimekirja artikli lõpust.

108 taolisest kandidaadist 15 on kogenud kommunaalpoliitikud: nad kuuluvad praegugi Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni. Kui Tallinna Kunstikooli direktorit Märt Sultsi ja Lauluväljaku juhti Urmo Saareojat teavad paljud, siis ülejäänud 13 inimest – näiteks Tallinna Linnatranspordi arendusjuht Leonid Mihhailov või Lindakivi Kultuurikeskuse projektijuht Jevgenija Kukk – jäävad keskmisele valijale pigem tundmatuks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?