VÕIMULETRÜGIJATE KURITEOD | KAGU-EESTI: kes purustas sõbratari lõualuu, kes võttis ministriametit pidades pistist, kes peksis raudkangiga. Pärast Õhtulehe paljastust lahkus üks kandidaat parteist

Priit Pärnapuu, 8. oktoober 2021

Kagu-Eesti kolmes maakonnas saab kohalike omavalitsuste valimistel hääletada paljude kriminaalkorras süüdimõistetute poolt. Ester Tuiksoo võttis omal ajal põllumajandusministrina pistist. Tallinna Kesklinna linnaosa omaaegne vanem Alar Nääme laskis tööandja rahast kinni maksta isikliku valimiskampaania üritusi Valgas. Odaviske maailmameister Andrus Värnik lõi katki oma sõbratari lõualuu. Vaata lähemalt, milliste kuritegude eest nemad ja teised kandidaadid on süüdi mõistetud. Pärast Õhtulehe artikli ilmumist teatas Ants Frosch, kes on EKRE Otepää osakonna esimees, et „Rein Tiirmaa avaldab siirast kahetsust, et ei rääkinud erakonnakaaslastele juhtunust ning palub kõigilt vabandust.“ 5. oktoobril esitas Tiirmaa avalduse EKREst väljaarvamiseks.

Karistused saavad kantud, aga kuriteod jäävad. Õhtuleht otsis välja, milliseid kriminaalkorras karistatavaid tegusid on sooritanud tänavu kohalike omavalitsuste valmistel kandideerijad. Sulitempe on nõnda metsikult palju, et ühte loosse need lihtsalt ära ei mahu! Seega tuleb läheneda väiksemate piirkondade kaupa. Nüüd viimasena järg kolme Kagu-Eesti maakonna käes: Põlva-, Valga- ja Võrumaa. Varasemad lood: Ida-Virumaa, Harjumaa, Tartumaa, Lääne-Virumaa, Pärnumaa, Lääne-Eesti, Viljandi- ja Jõgevamaal ja Rapla- ja Järvamaa.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?