„SAIN KODANIKUNA ŠOKI.“ Politsei trahvis alusetult artisti, kes kutsus Facebookis inimesi Toompea meeleavaldustele musitseerima

Marvel Riik, 7. oktoober 2021

Kevadel trahvis politsei 160 euroga muusik Emma Johanna Lepasood, kes kutsus kinnises Facebooki grupis inimesi Toompeale meeleavaldustele osalema ja musitseerima. „See kindlasti mõjutas mind: sain noore inimesena päris palju teada elu kohta, olles nende sündmuste keskmes. Nägin ja tajusin kui palju ebaõiglust valitseb maailmas,“ kirjeldab Lepasoo, kes käis lõpuni kohtutee, et saavutada trahvi tühistamine.

Aprillis tekitas ühiskonnas omajagu furoori koroonapiirangute ja nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seadus (lühidalt tuntud kui NETS), mis tõi Toompeal paikneva riigikogu juurde mitmeteks päevadeks meeleavaldajad. Õhkkond oli toona pinev. Kireval seltskonnal hoidis silma peal ja valvas üleüldist korda politsei. Pinged kahe leeri vahel kasvasid, lendu lasti nii alusetuid süüdistusi kui ka tehti mõtlematuid samme. Neil päevil algatas politsei mitmeid väärtegusid, muuhulgas võimuesindaja solvamise ja avaliku korra rikkumise tõttu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?