SEGANE SEIS: isegi peaminister Kaja Kallas ega uus riigijuht Alar Karis ei tea, kas presidendi kantseleil on raha otsas!

Ekvard Joakit, 8. oktoober 2021

Olukord presidendi kantselei eelarvega on pehmelt öeldes kummaline. Kantselei direktor Tiit Riisalo esitles tänasel pressikonverentsil ilusaid eelarvenumbreid, mis näitavad, et alles on üle 30% tänavusest eelarvest. Seevastu peaminister Kaja Kallas oli vaid mõnikümmend minutit varem nentinud, et talle helistas Alar Karis ja ütles, et raha võib puudu jääda.

Tiit Riisalo meelest on kogu segaduse põhjustanud asjaolu, et presidendi kantseleil on tõepoolest võimalik eelarve otsa lõppedes valitsuselt raha juurde küsida. Riisalo sõnul mainis ta taolist võimalust eelmisel nädalal ka Eesti Ekspressi ajakirjanikule Mikk Salule, kes kirjutas presidendi kantselei väidetavast rahapuudusest. „Presidendi kantselei ole väitnud, et me vajame lisaraha. Oleme kirjeldanud selle taotlemise protsessi. Mingit sellist väidet, et me kindlasti taotleme täiendavaid vahendeid, me esitanud ei ole,“ kinnitas Riisalo.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?