RAHATARKUS LEVIGU NAGU VIIRUS! Kuidas saavad noori harida õpetajad, kel endalgi näpud põhjas? Mida peaksid tegema lapsevanemad?

Laura Saks, 18. oktoober 2021

Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid rahatarkuse tunnid juba alanud – kas see on ikka päris nii? Õhtulehega suhelnud lapsevanem leiab, et finantskirjaoskuse õpetamine koolides on puudulik. Ka abiturient Anita ütleb, et praktilisi oskusi ei õpetata piisavalt. Samas püüab üha enam koole õpilasi sel teemal maast madalast harida. Küsimusi on aga palju: mil moel saab kool noortele finantskirjaoskust õpetada? Mis osa on lapsevanemal? Millal üldse tuleb lapsele rahaga seonduvat õpetada?

Lapsevanem Mariliis lajatab: „Lasteaias ja koolis ei tundu küll mingit rahatarkust õpetatavat.“ Ta lisab, et kõik on kinni koolis – kas seal on mõni aktiivne õpetaja, kes majandust annab, või ei ole. Teema on tihti alles gümnaasiumis ja valikainena. „Üle-eelmisel aastal olin laste kooli vanematekogu mingis rühmas, kus nenditi, et olukord on vilets, aga midagi teha ei saa. Õpetaja, kes teemat valdas, läks lapsehoolduspuhkusele ja niikaua majanduse valikainet pole,“ räägib ta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?