KUNSTLIKU VILJASTAMISE ABIL RASEDAKS | „Aastate jooksul on ikka küsitud, et kaua te neid kasse kasvatate ja millal lapsi saama hakkate.“

Katharina Toomemets, 4. november 2021

„Ergo läks huvi pärast analüüse tegema ja selgus, et elujõulisi spermatosoide on tal null protsenti. Minu viljatus tuli ilmsiks üsna kogemata – naistearstid olid küll maininud, et mul on polütsüstilised munasarjad, kuid kui lapsesaamise ette võtsime, selgus, et ainus viis laste saamiseks ongi kunstlik viljastamine,“ räägib Maarja Kivioja (30), kes on elukaaslase Ergo Karuga (34) läbi käinud kunstliku viljastamise protseduuri ja jagab oma teekonda väga avameelselt saatusekaaslastega ka Instagramis kasutaja Tuubibeebi alt.

Kaubandusvaldkonnas töötav Maarja ning ehitusmaailmas tegutsev Ergo on pärit ühest kandist. Maarjale hakkas mitu aastat vanem Ergo silma juba 16 aastat tagasi. „Jah, taga ajas ta mind küll jubedalt,“ muigab Ergo. Pikka aega said nad mõnikord pidudel kokku ja pendeldasid teineteise vahet, kuid meespool ei tahtnud midagi tõsist. Kui selline asi oli umbes 8 aastat kestnud, läks Maarja maailma avastama, käis ära Ameerikas ja Austraalias. „Kui tagasi tulin, ütles sõbranna, kellele Ergo kunagi üldse ei meeldinud, et ta on väga muutunud.“ Maarja andis uudishimule järele, ning helistas ühel õhtul Ergole. Mitu õhtut järjest käidi kinos, ning ühel hetkel teatas Ergo Maarja diivanil istudes, et enam ta ära ei lähe. Nüüd on nad 8 aastat juba ametlikult paar olnud. „Jõudsin ikka oma esimese armastuse juurde tagasi,“ muigab Maarja.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?