Pihkva lennujaama soov tegeleda rahvusvaheliste lendudega on asutuse tausta ja ajalugu arvestades mõneti kummaline areng

Aare Kartau, 13. november 2021

Venemaa ühe vanima linna Pihkva lähedal paikneb metsade ja põldude vahel keskmisest väiksema suurusega lennujaam, mida Eesti kontekstis saab võrrelda pigem Tartus kui Tallinnas asuvaga. Lennujaama, mis pole kunagi kuigi suure reisimahuga hiilanud, on aastate jooksul tabanud mitmed probleemid ja õnnetused – alles novembri alguses sõitis lennuk sealsel maandumisrajal otsa metskitsele. Kui Pihkva lennujaam soovib tõesti alustada lennuliiklust Valgevene, Türgi ja Egiptusega, on asutuse ajalugu arvestades tegu suure (kui mitte öelda lausa kahtlase) muutusega.

Neljapäeval kirjutas Saksa ajaleht Die Welt, et peagi võib alustada migrantide Euroopa välispiirile toomise taktikat ka Venemaa. Üheks võimalikuks saabumispaigaks peetakse muuhulgas Eesti piiri ääres asuvat Pihkva lennujaama, kuhu võivad saabuda Lähis-Ida migrandid läbi Valgevene, Türgi või Egiptuse. Neljapäeval kinnitas ka PPA Õhtulehele, et neile laekus mõne nädala eest info selle kohta, et Pihkva lennujaam soovib end avada rahvusvahelisele lennuliiklusele eelmainitud riikidega. Tegu on üllatava sammuga, sest praegu suundub Pihkvasse regulaarselt vaid kaks siseriiklikku otselendu ning teadaolevalt maandub seal päevas kõige rohkem paar lennukit – vahel võib mööduda ka mitmeid päevi ilma ühegi maandumiseta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?