VIDEO | KIRED MÄNNIKU LASKETIIRU ÜMBER: hiliste õhtutundideni kestev paugutamine on külaelanikud kaitseliiduga tülli ajanud. „Nad suhtuvad meisse nagu ullikestesse!“

Helen Mihelson | Video: Hannes Dreimanis, Tiina Kõrtsini, Tatjana Iljina, 13. november 2021

Tallinna külje all asuva Männiku küla elanikud on tüdinud. Otse küla kõrval tegutseb kaks lasketiiru ja hommikul algav paugutamine võib tihtilugu kesta isegi kella üheksani õhtul välja. Kaitseliiduga on lasketiiru teemal olnud terve hunnik kohtumisi, on kirjutatud pöördumisi, tülitsetud ja siis jälle ära lepitud. Lasketiiru ümbritsevast müürist on kogu selles loos saanud omamoodi sümbol. „Kaitseliit ei taha probleemi endale teadvustada sellisel kujul, nagu see tegelikult olemas on. Asja nähakse ainult enda pool müüri istudes, siiapoole müüri ei tulda,“ tõdeb külavanem Eero Alamaa.

„Phiu, phiu, phiu!“ kostab metsa vahelt katkematult. Atesteeritud müramõõdik kerkib 60-70 detsibellini (dB). See on valjem kui näiteks seadusega lubatud tööstusmüra. Mürisevad paugud tulevad kaitseliidu lasketiirust, sügavamal metsa sees pakuvad konkurentsi jahimeeste püssid, mis ei paugu sugugi vähementusiastlikult. Jahimeestelgi on oma lasketiir.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?