MULLUSTE KATUSERAHADE KÄEKÄIK: mida teevad abordivastased oma 171 000 euroga? Miks jäi Mongoolia vabastaja tühjade pihkudega?

Marvel Riik, 23. november 2021

Esmaspäev on viimane päev, mil riigikogu liikmed said tänavu lisada oma suva järgi riigieelarvesse nn katuserahasid. Kuidas on kasutatud mullu enim kõneainet pakkunud katuserahasid? Meenutagem: abordivastane MTÜ Elu Marss sai 171 000 eurot ning mälestusselts Ungern Khaan omakorda 45 000 eurot, et püstitada mälestusmärk baltisaksa parunile Roman von Ungern-Sternbergile.

Riigieelarve regionaalsed toetused on poliitžargoonis paremini tuntud kui katuserahad. Mullu furoori tekitanud paruni austajad loobusid ise riigirahast. Mälestusseltsi Ungern Khaani kodulehel on kaks pressiteadet. 2020. aasta 30. novembril teatati, et selts soovib elus hoida parun Roman von Ungern-Sternbergi mälestamist. Eestis üles kasvanud Ungern-Stenberg läks seltsi esindajate sõnul ajalukku sellega, et osales Vene kodusõjas Kaug-Idas ning seejärel Mongoolias, kus ta oli Tema Pühaduse dalai-laama ja bogdogeegeni poolt kuulutatud sõjajumala Begtse kehastuseks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?