TALLINNA VÕIMUKARIKAST JOOMISE HIND: sotsid võivad kaotada ühe koha Toompeal. Kaalukeeleks on Anastassia Kovalenko otsus

Marvel Riik, 25. november 2021

Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide mesinädalad Tallinnas hakkavad lõppema ning pead tõstavad argimured. Praegu tekitab küsimusi, millise poliitjõu esindaja maandub Jevgeni Ossinovski lahkumisel all-linna tema rahvasaadiku-kohale Toompeal. Kõrgeimad panused on praegu Anastassia Kovalenko peal, kes aga kuulub Mihhail Kõlvarti meeskonda.

Vastavalt Tallinna koalitsioonilepingule, tuleb sotsiaaldemokraatidel sisustada linnavalitsuses neli abilinnapeatooli, Nõmme linnaosavanema kabinet ja leida keegi, kes kannaks välja volikogu esimehe ametiketi. Pärast väikest madistamist, äraütlemisi ja veenmistööd leidsid sotside juhid kohtadele inimesed. Poliitilises võtmes oluline roll on volikogu esimehel. Seda positsiooni hakkab täiskohaga täitma sotside raskekahur Jevgeni Ossinovski. Senise rahvasaadiku liigutamine uuele kohale aga tähendab seda, et pilk tuleb visata ka riigikogu valimiste tulemustesse: kes tuleb Ossinovski asemele riigikokku?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?