GALERII | PULMAPIDU KÜLARAHVAGA! Eestis tutvunud Bangladeshi noored: abieluettepanek tuli kolm päeva pärast esimest kohtumist. Oli tunne, et tema on see õige!

Liisa Mugra, 28. veebruar 2022

Suzon ja Fariha on Bangladeshist pärit noored, kes kolisid Eestisse õppima, kuid leidsid eest hoopis eluarmastuse. Aasta tagasi tehti suhe ametlikuks ja nüüd 19. veebruaril peeti maha ka pulmapidu koos külarahvaga, hoides au sees kodumaa traditsioone. „Kui Bangladeshis ütleme, et „tahan suhtesse astuda“ või „armastan sind“, mõtleme sellega kohe ka, et oleme valmis abielluma. Sa ei ütle seda ilmaasjata,“ räägib Suzon.

Suzon saabus Eestisse 2018. aastal ja asus õppima esialgu Tartu ülikooli loodusteaduste ja tehnoloogia erialale, hiljem Tallinna tehnikaülikooli. Fariha kolis Eestisse aasta hiljem ja hakkas õppima Tartus. Noored kohtusid sotsiaalmeedia kaudu, kui Fariha oli veel Bangladeshis ja Suzon juba Eestis. Nimelt andis üks ülikooli juhendajatest Farihale lingi mõningatesse Facebooki gruppidesse, et ta saaks end siinse eluga kurssi viia, küsida nõu ja abi teistelt õppuritelt. Nii postitaski Fariha küsimusi, millline on elu Eestis ja millised on siinsed sotsiaalsed normid. Talle vastas kaks inimest – üks nendest oli Suzon.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?