Kalev/Cramo leegionär rängast peavigastusest, koroonast ja Ukraina sõjast: „See on mu kolmas hooaeg Euroopas ja iga aastaga läheb asi hullemaks.“

Eigo Kaljurand, 10. märts 2022

Eesti parima korvpalliklubi Kalev/Cramo tsentril Kamari Murphyl on käsil keeruline aasta. Niigi keerulises koroonaolukorras mängimisele lisaks sai ta hooaja käigus oimukoha ja põsesarna mõrad, mistap luristas ameeriklane pikalt vaid suppi ja muud vedelat. Nüüd algas sõda Ukrainas ning kodus on mures naine ja lapsed. Murphy rääkis Õhtulehele sõpruses NBA tähe Marcus Smartiga, Kalev/Cramo selle hooaja eesmärkidest, elust Tallinnas ning koduigatsusest.

„Esimesed uudised USAs näitasid olukorda päris karmis valguses. Naine helistas ja ütles, et peaksin koju ära tulema. Nägin ka ise, et oleme Ukrainale üsna lähedal ja tuli teade, et me ei jätka Ühisliigas. Loomulikult tekkis küsimus, kas sõda võib ka siia jõuda. Aga rääkisin tiimis kohalike mängijatega ja klubi suhtles leegionäridega, mis rahustas meid maha. Praegu tunnen mina ja teised ameeriklased ennast Eesti turvaliselt ning mängime oma lepingu lõpuni,“ meenutab Murphy mõne nädala taguseid emotsioone, kui Venemaa alustas Ukrainas sõjategevust.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?