„SUURE VENNA“ PILGU ALLA: tehnoülevaatajatele tahetakse pähe määrida peakaamerad! Ülevaataja: siis tulevad ka lahkumisavaldused

Marvel Riik, 9. aprill 2022

Olukord sõidukite tehnokontrollimisel on jõudnud kriitilisele piirile, leiab transpordiamet. Seetõttu peetakse vajalikuks varustada ülevaatajad peakaameratega, kust saaks nende tööd senisest veelgi terasemalt kontrollida. 24aastase staažiga tehnoülevaataja Mait Millert peab seda kohati lausa kiusamiseks, kui pisivigade pärast määratakse trahv, mis on neljandik palgast. „Meid on karistatud iga väikese asja pärast. Olen tihti tundnud hirmu selle pärast, et mõtlen, kas jätsin miskit tegemata?“ räägib ta.

Eesti ametkondades arutatakse praegu, kas tehnoülevaatajad peaksid sõidukeid kontrollima peakaameraga, et tehtavat tööd paremini jälgida. Idee on transpordiameti mõttevili. Transpordiameti liikuvuse korraldamise teenistuse direktor Joel Jesse sõnas: „Soov kasutusele võtta peakaamerad on seotud eelkõige ohutuma liikluse tagamisega.“ Samas rõhutab ta, et läbirääkimised tehnoülevaatajate liiduga alles käivad ja lõplikke otsuseid veel ei ole.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?