GALERII | Ukraina sõjapõgenikud on oodatud tasuta kontserdile: „Stabat Mater“ teeb pühade ajal kummarduse Ukraina emadele

Liisa Mugra, 14. aprill 2022

Ülestõusmispühade ajal on kõik ukrainlased, kes sõja eest Eestisse põgenenud, oodatud tasuta kuulama Antonín Dvořáki monumentaalset suurvormi „Stabat Mater“. Publiku ette astub haruldane hulk muusikuid – 90liikmeline oratooriumikoor, solistid ja Eesti riiklik sümfooniaorkester Arvo Volmeri juhatusel. Pidades meeles Ukraina sõja õudusi, on muusikud soovinud seekordse esituse pühendada kõigile Ukraina emadele, kes kannatavad ja leinavad.

Eesti Kontserdi kommunikatsioonijuht Andri Maimets räägib, et plaanivad kontserte enam-vähem aasta ette, ja nii oli ka suurejooneline vokaaloratoorne suurvorm ammu plaanis ülestõusmispühadel publiku ette tuua. Kuna tegemist on „Stabat Materiga“ (eesti k „Leinav ema“),  soovis maestro Arvo Volmer suurejoonelise oratoriaalse teose esitusega kõnetada just praegust olukorda: „Neid inimlikke kannatusi ja leina, mida on põhjustanud siin samas Euroopas iga päev toimuvad sõjasündmused,“ selgitab korraldaja.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?