Tanja Mihhailova-Saar ajutiselt peetud ameti väljakutsetest: oli päevi, mil maailmas polnudki häid uudiseid – kõik oligi vaid halb!

Helen Reinhold, 19. aprill 2022

Kui muusik Tanja Mihhailova-Saar läks eelmise aasta talvel Sky Plusi raadiojaama „Eesti laulu“ teemalist erisaadet juhtima, ei osanud ta aimatagi, et algselt planeeritud kuupikkuse lühiprojekti asemel jagub raadiotööd tema ellu koguni aastaks. Kui pärast edukat töösutsakat tuli talle pakkumine pikemaks koostööks, andis naine oma jah-sõna ilma igasuguse mõtlemisajata. „Ma pole inimene, kel meeldib ühe koha peal istuda,“ sõnab Tanja. Et koroonakriisist tingitud piirangute tõttu oli esinemisi ja muid töiseid projekte tavapärasest niigi vähem, oli just raadiotöö suurepäraseks võimaluseks, millega end keerulisel ajal rakkes hoida.

Tanja räägib, et pakkumine raadiojaama tööle minna tuli seoses „Eesti laulu“ erisaatega. Nimelt külastasid kõik lauluvõistluse poolfinalistid raadioeetrit, et oma laule ja tegemisi tutvustada. Et Tanja on nii „Eesti laulu“ kui Eurovisioni lauluvõistluse osas juba kogenud tegija, saigi ta ettepaneku tulla Andi Raigi kõrvale saadet juhtima. „Mina kui artist ja laulja, intervjueerisin siis teist artisti. Sel juhul on esitatavad küsimused vahel hoopis teistsugused, kui lihtsalt saatejuhil või ajakirjanikul intervjuud tehes  – muusikul on rohkem nii-öelda siseinfot või äratundmisrõõmu ja palju, mida kommenteerida,“ räägib Tanja.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?