Kas Putinit toetav Välbe peaks kuuluma FISi juhatusse? Skandinaavia riigid on tagajalgadel, Eesti suusaliit veel seisukohta ei võta

Eigo Kaljurand, 19. aprill 2022

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe ütles hiljuti, et toetab maailmast natsismi väljajuurimist. Kuigi see on ilmne Ukrainas toimuva sõjategevuse toetamine, soovib venelanna kandideerida taas FISi (rahvusvaheline suusaliit – E. K.) juhatusse. Skandinaavia suusajuhid on avalikult välja öelnud, et nemad Välbet ei toeta. Eesti suusaliidu peasekretär Tõnu Seil ei rutta veel seisukohta võtma, sest veel pole selge, kas Välbe üleüldse pääseb kandidaatide sekka. Samal ajal töötavad eestlased aga selle kallal, et järgmise aasta märtsis toimuks Tallinna lauluväljakul MK-etapp.

„See on tõsine teema. Me enne ei tee midagi, kui tulevad ametlikud paberid. Me enne ma ei võta seisukohta ja ei hakka seda lahendama,“ ütleb Seil Õhtulehele. Välbe teatas hiljuti, et natsism tuleb maailmast välja juurida. See ajas loomulikult turri lääneriigid, sest oma avalduses viitas ta Ukraina liidritele, keda Vladimir Putin on nimetanud natsideks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?