KIRVED, KUVALDAD, VOOLIKUD! Pae kortermaja kustutanud päästja: „See oli nagu labürint. Pidime kõik seinad lahti lõhkuma. Kogu aeg tuli otsida, millises korteris on tulekahju.“

Marvel Riik, 22. aprill 2022

Tallinnas Pae tänava stalinistlikus kortermajas 7. aprillil lahvatanud tulekurja lämmatamist peetakse Eesti üheks raskemaks päästetööks läbi aegade. „Minu poisid andsid endast üle maksimumi, tegid rohkem, kui üldse oodata võiks!“ tunnustab Lasnamäe päästekomando meeskonnavanem Martin Kreek. Kustutamise tegi eriti keeruliseks, et hoone katusealune oli täis ehitatud justkui labürint, kus päästjad lõhkusid tulepesi otsides seinu kirveste ja kuvaldadega.

Päästetööd Lasnamäel algasid 7. aprilli pärastlõunal poole kolme paiku, kui Tallinna päästekomandodes hakkasid karjuma häirekellad ja teatati et „Pae 25 kortermaja plekk-katus põleb leegiga“. Sündmuspaigale asus kõige lähemal Lasnamäe päästekomando. Häirehetkest olid mehed autos ja komandost väljas 51 sekundiga, maja juures viie minutiga. Juba selle napi aja ja infoga oli komando meeskonnavanemale Martin Kreegile selge, et päästetööd tulevad rasked.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?