TWITTERI MÜÜK KUI ÄRATUSKELL! Meediauurija Maia Klaassen: meil on ettekujutus, et kuna Facebook on elutähtis, on see meie inimõigus – tegelikult aga pole!

Merilin Lutsar, 18. mai 2022

Twitteri juhtkond nõustus miljardär Elon Muski 44 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumisega. Musk kutsus üles tegema mitmeid muudatusi alates sisupiirangute leevendamisest kuni võltskontode väljajuurimiseni. Twitteris aktiivsed eestlased avaldavad arvamust, mis see tehing võib tähendada ja millise mõjuga on planeeritavad muudatused.

Twitteris aktiivselt tegutsev Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder on seisukohal, et kui edaspidi ei kontrollita enam postitajate säutse, võib see muutuda suureks vihakõne platvormiks. „Ma olen sõnavabaduse pooldaja, kuid iga sõnaga, mis välja öeldakse, peab kaasnema ka vastutus väljaöeldu eest. Interneti sotsiaalmeediavõrgustikud võiks kuulutada võrdseks avaliku ruumiga ja seal peaksid kehtima sarnased käitumisreeglid. Kui praegu avalikult öeldud muudatused Twitteris ellu viiakse, siis minu arvates on need muutused negatiivsed. Samas planeeritakse ka muudatusi, mida ise pooldan – võimalus oma tweete hiljem korrigeerida.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?