ÕL VIDEO | Maailmarändur Tom Valsberg on tagasi kodumaal: tekitame väelaulude kontserdil samasuguse tunde nagu laulupeol

Merilin Lutsar | Video: Karol Kaldoja, 21. juuli 2022

Tom Valsbergi väelualude kontsert.

(Karol Kaldoja)

Rändmuusik ja väelaulude looja Tom Valsberg veedab külmad talvekuud eksootilistes paikades, kus laeb end uue energiaga, mida suvel eestlastega jagada. Nüüd on Tom Eestis ja korraldab iganädalasi väelaulude õhtuid. Väeõhtute üheks oluliseks osaks on ka tseremoniaalne kakao, mis muudab inimesed vabamaks. „Põhimõtteliselt on tegu legaalse droogiga, aga heas mõttes. Sellega toimub huvitav efekt, et inimesed julgevad teha igasuguseid asju, mida nad muidu ei julgeks,“ jagab Tom oma mõtteid.

Rännumees Tom Valsberg on laulnud ja kirjutanud väelaule, mantraid ja regilaule üle kümne aasta. Noormees naasis hiljuti Mehhikost, kuhu ta läks rahu otsima. Kuna Eestis on talviti külm, on Tomil välja kujunenud süsteem, et ta käibki külmal ja pimedal ajal mujal akusid laadimas. „Ma sain aru, et see on võimalik ja kui enamik inimesi saaks sellest aru, siis nad viibiksid ka vähemalt kolm kuud Eesti talvest ära,“ usub Tom, kes ei suuda pikki talvekuid ilma päikeseta üle elada.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?